365VitaalWerken programma

Een gezond bedrijf begint met kwalitatieve communicatie rond vitaliteit. Dat regelen wij.

Ontdek het programma of plan een kennismaking

Hoe zorg jij voor jouw zorgmedewerkers?

09 aug 2023

In de zorgsector zijn het de medewerkers die onvermoeibaar werken om de gezondheid en het welzijn van anderen te waarborgen. Maar soms vergeten ze tijd en ruimte te maken voor hun eigen welzijn. Dat moet anders! Als HR-manager in de zorg kun je hier verandering in brengen. Hoe? Dat gaan we je vertellen.

Zo ondersteun je de balans!

We beginnen met het dagelijkse leven op de werkvloer. Het is belangrijk om zelfzorg en gezonde keuzes dagelijks in de kijker te zetten. Dat hoeft geen hogere wiskunde te zijn. Integendeel, het kan zo simpel zijn als een e-mail, een bericht op het mededelingenbord of een gesprek tijdens de lunchpauze. Bij 365VitaalWerken zorgen we ervoor dat deze informatie laagdrempelig en interactief is. Zo wordt iedere dag een kans om het onderwerp vitaliteit aan te snijden.

Een open gesprek over gezondheid en welzijn hoort thuis in elke zorgorganisatie. Het helpt een cultuur te creëren waarin medewerkers zich comfortabel voelen om over hun gezondheid te praten. Zo’n gesprek kan starten via interne communicatiekanalen, met een workshop of teamvergadering. Voordat je het weet, wisselen medewerkers ervaringen uit en ondersteunen ze elkaar op hun weg naar een gezondere levensstijl.

Het bevorderen van vitaliteit is een continu proces, geen eenmalig evenement. Je kan de aandacht voor gezondheid en welzijn levend houden met dagelijkse herinneringen of wekelijkse gezondheidsactiviteiten. Zorg dat vitaliteit een vast onderdeel wordt van het werkritme.

Wij staan voor je klaar

Bij 365VitaalWerken weten we dat je als HR-manager van een zorgorganisatie al veel aan je hoofd hebt. Daarom staan we klaar om jou en je communicatieteam te ondersteunen. Groot of klein, elke zorgorganisatie kan op ons rekenen. We helpen je om vitaliteit op een hedendaagse wijze, visueel onder te brengen in het dagelijkse communicatiebeleid.

Zo wordt het voor iedereen makkelijker om gezonde keuzes te maken.

Zorgmedewerkers doen ongelooflijk belangrijk werk. Het is dan ook essentieel dat ze leren om ook voor zichzelf te zorgen. Samen kunnen we werken aan een zorgsector waarin zorgverleners zichzelf net zo goed verzorgen als de patiënten aan wie ze zorg verlenen.

 

Aan de slag met vitaliteit? Wij leggen uit hoe je stapsgewijs naar een gezonde werkvloer gaat.

Chat

Daniel van de Meulenhof

Concept Development Manager

Hi! Ik ben Daniel. Heb je vragen? Bel dan op +31 6 81 92 05 49 of mail naar d.vandemeulenhof@365vitaalwerken.nl.

Meer tips en inspiratie

Download onze whitepaper over vitaliteit op de werkvloer

Wil je zelf direct aan de slag met de vitaliteit op jouw werkvloer? Download de whitepaper en ontvang 7 gouden tips om jouw werknemers betrokken te krijgen bij jouw vitaliteitsbeleid.

Download

close-link