365VitaalWerken programma

Een gezond bedrijf begint met kwalitatieve communicatie rond vitaliteit. Dat regelen wij.

Ontdek het programma of plan een kennismaking

Ontdek de verschillende onderdelen

Deze organisaties nemen deel aan ons programma
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo

Bewustwording

Consistentie

Relevante momenten

illustration

Betrek jouw medewerkers bij het fietsplan

Om je medewerkers gebruik te laten maken van het fietsplan, begin je bij het fundament: bewustwording. Het is van belang dat je medewerkers bewust zijn van de mogelijkheid en dit begint met het creëren van een omgeving, die zowel fysiek als sociaal deelname aan het fietsbeleid ondersteunt, waardoor medewerkers vanzelf worden aangespoord om deel te nemen. Hoe meer medewerkers deelnemen, hoe groter de kans dat anderen volgen.

illustration

Dagelijks communiceren

Vitaliteit en gedragsverandering zijn geen eenmalige gebeurtenissen, maar doorlopende processen. Het is essentieel om de boodschap regelmatig, en consistent over te brengen om betrokkenheid te behouden. Ook moedig je zo medewerkers aan om actief te blijven deelnemen aan de initiatieven.

Door dagelijks te communiceren blijft vitaliteit top of mind bij werknemers. Daarnaast stimuleert informatie op openbare plekken de dialoog tussen collega’s. Zo wordt vitaliteit onderdeel van de organisatiecultuur.

Een laagdrempelige aanpak is cruciaal voor gedragsverandering, omdat het de initiële barrières, zoals weinig kennis of motivatie vermindert, en mensen aanspoort tot actie.

 

illustration

Fiets naar je Werk Dag

De impact van jouw vitaliteitsboodschappen over het fietsplan, of het nu gaat om workshops, of posters aan de muur, wordt versterkt wanneer ze op het juiste moment worden overgebracht. Onze hersenen hebben de neiging relevante informatie in een context beter op te pikken, en te verwerken; wat resulteert in een krachtigere impact, en langdurige herinnering.

Maak daarom gebruik van nationale themadagen zoals ‘Fiets naar je Werk Dag’ op 16 mei. Waarin extra aandacht wordt geschonken door de media. Dit geldt uiteraard ook voor andere maanden.

365VitaalWerken bij Gemeente Schouwen-Duiveland

365VitaalWerken ontzorgt ons door het maken van content, regelen van activiteiten en het maken van een planning (inclusief bijzondere dagen). Ze denken graag mee en zijn altijd goed en snel bereikbaar. We zijn erg blij met deze samenwerking!

Avatar
Floor Jansen

Beleidsmedewerker HR

illustration

Of direct aan de slag? Download de tips.

Ontvang praktische tips en praktijkvoorbeelden over hoe jij jouw fietsplan onder de aandacht brengt.