365VitaalWerken programma

Een gezond bedrijf begint met kwalitatieve communicatie rond vitaliteit. Dat regelen wij.

Ontdek het programma of plan een kennismaking

Ontdek de verschillende onderdelen

Equans vergroot vitaliteitsbewustzijn met 365VitaalWerken

Equans, geconfronteerd met de uitdaging van een verspreide organisatie en een dominante mannencultuur, zocht naar manieren om vitaliteit en werkplezier te bevorderen. 365VitaalWerken kwam te hulp tijdens de ‘Week van het Werkplezier’, gericht op het vergroten van de zichtbaarheid van de landelijke vitaliteitsdesk en het stimuleren van werkplezier.

365VitaalWerken heeft een ongelooflijke bijdrage geleverd aan de succesvolle Week van het Werkplezier. Van voorbereiding tot logistiek en van mooie communicatie materialen tot inspirerende programmaonderdelen. 365 heeft alles in huis om een idee om te zetten in een daadwerkelijk programma waarin verschillende elementen terugkomen die bijdragen aan bewustwording rondom vitaliteit en werkplezier.

Annemarijn Glasbergen

Manager Vitaliteit | Projectleider Duurzame Inzetbaarheid

Uitdagingen

  • Bereiken van de gehele organisatie: Communicatie en betrokkenheid waren moeilijk gezien de verspreide locaties en buitendienstmedewerkers.
  • Mannencultuur: Equans stond voor de uitdaging om binnen een mannencultuur de medewerkers te betrekken bij vitaliteitsprogramma’s.

Doelstelling

Equans wilde de zichtbaarheid van de landelijke vitaliteitsdesk vergroten, werkplezier bevorderen, en moeilijk bereikbare doelgroepen actief betrekken.

Aanpak

365VitaalWerken ontwikkelde een op maat gemaakt programma tijdens de Week van de Werkstress. Om deze week een positieve draai te geven, werd dit omgedoopt tot de Week van het Werkplezier. De aanpak bestond uit verschillende onderdelen.

Pakketten thuis

De pakketjes bevatten een programmaboekje, waarin alle medewerkers uitgenodigd werden om hun visie op vitaliteit te delen en hoe de organisatie hierin kon voorzien.

Online workshops en yoga

Diverse online workshops, waaronder dagelijkse yogasessies, werden aangeboden. De sessies hadden een verrassend brede deelname, zelfs onder mannelijke medewerkers.

Narrowcasting en visuele campagnes

Feiten en tips over een gezonde leefstijl werden gedeeld om het programma op de verschillende locaties continu onder de aandacht te brengen. Ook werden medewerkers via visuele campagnes ontwikkeld door 365VitaalWerken geactiveerd om deel te nemen aan de geplande workshops en activiteiten.

Play

Hoe zet jij jouw werkdruk om in werkgeluk?

Resultaten

Dankzij de inspanningen van 365VitaalWerken, inclusief persoonlijke pakketten, continue zichtbaarheid via narrowcasting en visuele campagnes, en diverse online workshops met brede deelname, vergrootte Equans significant vitaliteitsbewustzijn en werkplezier.

Toegenomen betrokkenheid

Interactieve elementen leidden tot een hoge respons van medewerkers. Door de pakketjes thuis te sturen, werd iedereen binnen de organisatie bereikt en betrokken bij het initiatief.

Diversiteit in workshopdeelname

Zelfs mannelijke medewerkers namen actief deel aan workshops, waaronder de dagelijkse yoga sessies.

Zichtbaarheid vitaliteitsdesk

De vitaliteitsdesk werd zichtbaarder, wat resulteerde in een groter bewustzijn over vitaliteit binnen Equans.

Conclusie

365VitaalWerken heeft Equans succesvol ondersteund bij het vergroten van vitaliteitsbewustzijn en werkplezier. De samenwerking toont aan dat met een doelgerichte en laagdrempelige aanpak, gericht op communicatie en afgestemd op de unieke behoeftes van Equans, positieve resultaten mogelijk zijn.

Mede door het succesvolle verloop van de week van het werkplezier heeft Equans ervoor gekozen om zich het jaar erop te focussen op de bewustwording rondom verschillende thema’s die naar voren zijn gekomen via de vragenlijst. Zo zorgt Equans nu via de samenwerking met 365VitaalWerken voor een continue, volledig en betrouwbare informatievoorziening over vitaliteit op de werkvloer.

Ontdek hoe Equans met 365VitaalWerken blijvend werkt aan een vitale organisatiecultuur!

Equans

Equans, wereldleider in technische dienstverlening en onderdeel van de internationale Bouygues groep, versnelt transities in energie, digitale en industriële sectoren. Met 5.500 medewerkers verspreid over 29 locaties in Nederland.

Zet de eerste stap naar vitaliteit Wij helpen je op weg met een gratis actieplan

Lees verder in onze cases