365VitaalWerken programma

Een gezond bedrijf begint met kwalitatieve communicatie rond vitaliteit. Dat regelen wij.

Ontdek het programma of plan een kennismaking

Ontdek de verschillende onderdelen

Gemeente Haarlem in beweging!

Bij de Gemeente Haarlem brengt een groot deel van haar medewerkers hun dag zittend door. Dat dit ongezond is, hoefden ze hun medewerkers niet te vertellen. Dit werd bevestigd toen beweging als een van de belangrijkste behoeften naar voren kwam uit de behoeftepeiling. Maar hoe stimuleer je medewerkers om actiever te worden, vooral op een toegankelijke manier die past binnen hun dagelijkse routine?

Frisse blik

De Gemeente Haarlem bracht dit vraagstuk op bij Sanne, hun projectmanager vitaliteit. Sanne vertelt: “Lunchwandelingen zijn een laagdrempelige manier om beweging te stimuleren op de werkvloer. Daarom stelde ik voor om lunchwandelingen te laten maken voor al hun locaties. Zo kunnen medewerkers tijdens hun pauze even naar buiten, waardoor ze met een frisse blik weer aan de slag kunnen.”

Zo werd de lunchwandeling iets wat voor en door medewerkers is gemaakt.

Sanne de Rooij

365VitaalWerken

Toen Sanne met de gemeente in gesprek ging om deze lunchwandelingen te introduceren binnen de organisatie, veranderde het gesprek in een creatieve brainstorm. Sanne: “Alexandra kwam met het originele idee om re-integratie werknemers te betrekken bij de ontwikkelen van de wandelingen, waarbij zij historische bezienswaardigheden belichten en hierover boeiende verhalen vertellen. Zo werd de lunchwandeling iets wat voor en door medewerkers is gemaakt.”

Stimuleren door te communiceren

Nadat de routes met verschillende bezienswaardigheden waren uitgestippeld, kon het 365VitaalWerken team aan de slag. Het 365design team goot deze routes in een mooi design die ook makkelijk te openen en lezen is op de mobiele telefoon. Om medewerkers te stimuleren om te bewegen, komen de routes regelmatig voorbij via verschillende kanalen.

“Als de zon schijnt, is een lunchwandeling of wandelende vergadering misschien vanzelfsprekend”, zegt Sanne. “Maar je wilt juist dat ook bij bewolkt weer mensen denken ‘hé, ik zit al de hele dag en dit overleg kan ook prima buiten’. Door de wandelingen regelmatig voorbij te laten komen op bijvoorbeeld de vitaliteitsschermen in de kantine, kunnen mensen voorbij de schermen lopen en geïnspireerd worden om na de lunch die ene vergadering wandelend te houden.”

Wij zijn vooral blij met hoe er meegedacht wordt over hoe we vitaliteit nog beter op de kaart kunnen krijgen.

Alexandra Hustinx

Gemeente Haarlem

Alexandra is enthousiast over de content. Zij vertelt: “Wij zijn blij! Blij dat we eigen content kunnen toevoegen, zoals onze Haarlemse en Zandvoortse wandelroutes. Zo kunnen we lekker effectief en vitaal vergaderen.” De beeldende manier van communiceren die past bij de huisstijl, is een grote pré. Maar vooral het hebben van Sanne als sparringpartner ziet zij als het grootste voordeel. “Wij zijn vooral blij met hoe er meegedacht wordt over hoe we vitaliteit nog beter op de kaart kunnen krijgen.”

Stimuleer wandelend werken door te communiceren

Digitale wandelroute

Tijdens de wandeling kunnen medewerkers de bijbehorende verhalen lezen.

Tips voor een wandelend overleg

Gedeeld via de digitale schermen.

Hoe organiseer je een goede weeting?

Gedeeld via de digitale schermen.

Digitale wandelroute

Tijdens de wandeling kunnen medewerkers de bijbehorende verhalen lezen.

Tips voor een wandelend overleg

Gedeeld via de digitale schermen.

Hoe organiseer je een goede weeting?

Gedeeld via de digitale schermen.

Zitten jouw medewerkers stiekem ook teveel?

Meer beweging introduceren binnen jouw organisatie kan op talloze creatieve manieren. Wil je ook sparren met Sanne en compleet ontzorgd worden in de communicatie over vitaliteit? Kom in contact en misschien brengen jouw medewerkers hun pauzes binnenkort ook wandelend door!

Zet de eerste stap naar vitaliteit Wij helpen je op weg met een gratis actieplan

Lees verder in onze cases