365VitaalWerken programma

Een gezond bedrijf begint met kwalitatieve communicatie rond vitaliteit. Dat regelen wij.

Ontdek het programma of plan een kennismaking

Ontdek de verschillende onderdelen

Duurzame inzetbaarheid in de ouderenzorg volop in de schijnwerpers

Bij De Rijnhoven, waar zorgmedewerkers dagelijks het verschil maken in ouderenzorg, stond een uitdaging centraal: hoe bereik je deze toegewijde professionals, die vooral tijd aan de bewoners besteden, over duurzame inzetbaarheid? In samenwerking met 365VitaalWerken hebben zij deze uitdaging aangepakt.

365VitaalWerken is creatief, flexibel en denkt heel goed mee in alles met betrekking tot communicatie. Hiermee ondersteunen zij ons in het realiseren van de uitdagingen waar we mee te maken hebben bij De Rijnhoven.

Sietske Cuppen

Senior Casemanager Verzuim

Duurzame communicatie door 365VitaalWerken

Om deze uitdaging het hoofd te bieden, sloot De Rijnhoven een partnerschap met 365VitaalWerken. Het HR- en communicatieteam stemde samen met 365VitaalWerken alle communicatie af met betrekking tot duurzame inzetbaarheid bij De Rijnhoven. Hiermee werd vitaliteit op een consistente en herkenbare wijze overgebracht, met een uniforme stijl die de kernwaarden van De Rijnhoven weerspiegelt. Dit resulteerde in meer aandacht voor duurzame inzetbaarheid, zonder extra druk op de interne organisatie.

Maatwerk strategie

Samen ontwikkelden 365VitaalWerken en De Rijnhoven een op maat gemaakt plan dat perfect aansluit op de behoeften en arbeidsomstandigheden van de zorgmedewerkers. Geen standaardbenadering, maar een strategie op maat. Hierbij werden onder andere posters, theedozen met vitaliteitsvragen en instructievideo’s ingezet om medewerkers op een vernieuwende en prikkelende wijze te betrekken bij vitaliteitsinitiatieven zoals het fietsplan, de budgetcoach en OpenUp.

Play

Fietsplan bij de Rijnhoven

Meetbare successen

De samenwerking resulteerde niet alleen in verdiepende communicatie, maar ook in meetbare successen. Een opvallend hoge participatie in de Duurzame Inzetbaarheidsscan getuigt van de betrokkenheid van de zorgmedewerkers.

Minder zorgen, meer resultaten

Niet alleen de zorgmedewerkers profiteerden, ook de HR-afdeling voelde verlichting. Dankzij het communicatieplan was er meer duidelijkheid bij de medewerkers en het team Duurzame Inzetbaarheid met betrekking tot de mooie initiatieven binnen De Rijnhoven. Door deze structuur aan te brengen ontstond er rust voor het team en hoefde er minder tijd in de communicatie van vitaliteitsinitiatieven te zitten. Hierdoor kan het team Duurzame Inzetbaarheid zich meer focussen op de inhoud van hun programma, en kunnen zij de uitvoering aan 365VitaalWerken overlaten.

Met de inzet van 365VitaalWerken zijn wij hard op weg ons doel ‘met plezier, duurzaam inzetbaar, nu en in de toekomst’ waar te maken.

Sietske Cuppen

Senior Casemanager Verzuim

Jouw organisatie als volgende succesverhaal

Wil jij ook het verschil maken in de communicatie binnen jouw zorgorganisatie? Laat je inspireren door het verhaal van De Rijnhoven en ontdek hoe 365VitaalWerken kan bijdragen aan vitale communicatie en werkdrukverlichting. Jouw succes begint hier, want gezonde communicatie is de sleutel tot een vitale organisatie!

De Rijnhoven

Een thuis voor ouderen. Met zelfstandigheid waar mogelijk. En precies de zorg die nodig is. Dat is De Rijnhoven.

Zet de eerste stap naar vitaliteit Wij helpen je op weg met een gratis actieplan

Lees verder in onze cases