365VitaalWerken programma

Een gezond bedrijf begint met kwalitatieve communicatie rond vitaliteit. Dat regelen wij.

Ontdek het programma of plan een kennismaking

Ontdek de verschillende onderdelen

Veiligheid en vitaliteit in de schijnwerpers in de fabriek van Dutch Cocoa

Dutch Cocoa heeft dagelijks te maken met strikte regels op het gebied van voedsel- en gedragsveiligheid. Hoewel de medewerkers de voorschriften kennen, bleek er behoefte aan extra ondersteuning om de naleving te versterken en hun geheugen op te frissen, aangezien voedselveiligheid continu gewaarborgd moet worden. Maar hoe kun je dit op een toegankelijke manier onder de aandacht brengen?

Visuele veiligheidsboost

Dutch Cocoa vindt het belangrijk om meer bewustwording te creëren door veiligheid en vitaliteit  continu onder de aandacht te brengen. Daarom zijn ze een samenwerking aangegaan met 365VitaalWerken. Door het inzetten van video’s op gebied van veiligheid en vitaliteit kunnen de regels op een visueel aantrekkelijke en begrijpelijke manier worden uitgelegd, wat leidt tot een beter begrip en naleving van de voorschriften.

Om gewenst gedrag te stimuleren, creëerden we laagdrempelige, duidelijke visuele content voor schermen in de kantine. Deze content is ontworpen zodat alle medewerkers, inclusief medewerkers met een taalbarrière of laaggeletterden, het gemakkelijk kunnen begrijpen. Door het regelmatig tonen van veiligheidsvoorschriften, worden medewerkers voortdurend geprikkeld en aangemoedigd om de regels na te leven.

Van een leuk pakkend veilgheidsfilmpje op ons vitaliteitsbord tot een interessante maandelijkse nieuwsbrief. Door 365VitaalWerken wordt onze interne communicatie naar een hoger plan getild en wordt er meer bewustwording gecreëerd rondom veiligheid en vitaliteit bij onze medewerkers

Niké Kwaad

HR Officer bij Dutch Cocoa

Daarnaast bereidt Dutch Cocoa haar medewerkers voor op audits door middel van instructievideo’s. Deze video’s spelen een belangrijke rol bij het vergroten van het zelfvertrouwen van medewerkers en hun kennis over hoe te handelen tijdens inspecties.

Veiligheidsvoorschriften in aanloop naar een audit

Sanne, accountmanager bij 365VitaalWerken: “Samen met Dutch Cocoa hebben we gekeken naar hoe we de medewerkers konden voorbereiden op audits door middel van instructievideo’s” De video’s spelen een belangrijke rol bij het vergroten van het zelfvertrouwen van medewerkers en hun kennis over hoe te handelen tijdens audits. Door de video’s wordt voor medewerkers duidelijk wat er van hen verwacht wordt, hoe ze kunnen reageren op vragen en welke procedures er gevolgd moeten worden om aan de eisen te voldoen. Dutch Cocoa is dan ook succesvol geslaagd voor de afgelopen audits.

Voorbeelden van video's bij Dutch Cocoa

Kledingvoorschriften

Op de schermen zien de medewerkers welke kledingvoorschriften er verplicht zijn.

Moment van de waarheid

Een wekelijks thema waar medewekers om leren gaan met gevaarlijke situaties die zich voordoen.

Tijdens een audit

Op schermen leren medewerkers wat er van hun verwacht wordt tijdens een audtit.

Voedselveiligheid

Medewerkers leren het belang van voedselveiligheid en de gevaren.

Blijvende veiligheid door laagdrempelige communicatie

  Door continue communicatie via verschillende kanalen, kregen medewerkers een blijvende herinnering aan de belangrijke veiligheidsvoorschriften. Het gebruik van video’s zorgt ervoor dat de informatie op een heldere en prikkelende manier word gepresenteerd, waardoor de (voedsel)veiligheid op elk moment gewaarborgd blijft.

We zijn erg tevreden over de samenwerking met 365VitaalWerken, als we intern iets willen communiceren wordt er altijd fijn meegedacht en snel iets moois opgeleverd.

Niké Kwaad

HR Officer bij Dutch Cocoa

Is veiligheid ook een belangrijke thema binnen jouw organisatie?

Meer veiligheid en vitaliteit integreren binnen jouw organisatie kan op vele innovatieve manieren. Wil je ook sparren met onze experts en compleet ontzorgd worden in de communicatie over (voedsel)veiligheidsvoorschriften? Neem contact met ons op en ontdek hoe wij jouw medewerkers continu kunnen prikkelen en inspireren om veilig te werken!

Zet de eerste stap naar vitaliteit Wij helpen je op weg met een gratis actieplan

Lees verder in onze cases