365VitaalWerken programma

Een gezond bedrijf begint met kwalitatieve communicatie rond vitaliteit. Dat regelen wij.

Ontdek het programma of plan een kennismaking

Ontdek de verschillende onderdelen

Duurzame inzetbaarheid

Invloed

Betrokkenheid

illustration

Wat is duurzame inzetbaarheid?

Om duurzame inzetbaarheid aan te pakken moeten we beginnen met begrijpen wat het precies betekent. Duurzame inzetbaarheid is een intern beleid waarbij de werkgever rekening houdt met de werkomstandigheden en wensen van medewerkers om inzetbaarheid te verlengen. Een medewerker die gezond en gelukkig is en plezier heeft in zijn of haar werk is duurzaam inzetbaar. Het draait hierbij dus niet alleen om gezondheid maar ook om ontwikkeling en toewijding van de medewerker.

illustration

Waarom duurzame inzetbaarheid?

Duurzame inzetbaarheid heeft dus veel invloed op het algehele welzijn van de werknemer. Dit maakt het belangrijk om je als werkgever daarop te focussen. Belangrijke onderdelen van duurzame inzetbaarheid zijn de vitaliteit, het werkvermogen, de arbeidsomstandigheden en de balans tussen werk en privé van de medewerker.

illustration

Resultaatduurzame inzetbaarheid

Aandacht voor de gezondheid, betrokkenheid en ontwikkeling van medewerkers zorgt voor meer gemotiveerde en betrokken medewerkers, een hogere arbeidsproductiviteit, minder ziekteverzuim en dus ook minder kosten aan ziek personeel.

Succesfactoren voor duurzame inzetbaarheid

Illustration
Illustration
Illustration
Illustration

Start met een verkenning van de fase van ontwikkeling en met het in kaart brengen van duurzame inzetbaarheid.

Er is een goed doordacht communicatieplan met een positieve boodschap nodig om de uitvoering van de duurzame inzetbaarheid plannen te ondersteunen. De verschillende activiteiten en communicatie in het kader van duurzame inzetbaarheid moeten continu gecommuniceerd worden om de aandacht onder werknemers hoog te houden.

Het helpt om duurzame inzetbaarheid iedere dag onder de aandacht te brengen op de werkvloer. Houd de informatie laagdrempelig en interactief. Geen wijzende vingertjes, maar gericht op de eigen regie.

Om de motivatie te stimuleren, helpt het om werknemers perspectief te geven over wat zij er zelf aan hebben om met duurzame inzetbaarheid aan de slag te gaan. Wanneer werknemers niet gemotiveerd zijn, is het belangrijk om te onderzoeken waarom dit zo is en wat hieraan gedaan kan worden.

illustration

Meer informatie over duurzame inzetbaarheid?

Download nu onze whitepaper

Zet de eerste stap naar vitaliteit Wij helpen je op weg met een gratis actieplan