365VitaalWerken programma

Een gezond bedrijf begint met kwalitatieve communicatie rond vitaliteit. Dat regelen wij.

Ontdek het programma of plan een kennismaking

Ontdek de verschillende onderdelen

Workshop: Master Your Energy

Locatie

Op locatie en online

Groepsgrootte

50 personen

Duur

60-90 minuten

Beheers je energie

Sommige taken of mensen geven het gevoel dat ze je energie wegslurpen. Na deze activiteiten voel je je futloos en wil je niets liever dan even bijkomen. Dit kan zo zijn op het werk, maar ook in je privéleven. Dit zijn energievreters.

Gelukkig zijn er ook dingen die je opladen: een lekkere kop koffie, een leuk gesprek met een vriend(in) of een wandeling in de natuur. Deze energiegevers en -vreters verschillen natuurlijk per persoon. Wat voor de één energievreter is, kan voor de ander weer voor energie zorgen.

Een veelgehoorde klacht is dat mensen zich na een lange werkdag moe en futloos voelen. Hierdoor komen ze niet meer toe aan leuke dingen die energie geven. Als dit te lang doorgaat, kan men in een burn-out raken.

In deze workshop wordt besproken hoe je je dagelijkse energie managet zodat je niet aan het einde van de dag helemaal op bent. Er worden tips en tricks gegeven om dagelijkse energie beter te balanceren en geeft je handvatten om zelf aan de slag te gaan.

Ik heb geleerd dat ik goed voor mezelf moet zorgen, zodat mijn energiebalans optimaal is om te blijven presteren. Ik ga vanaf nu een dagelijks ontspanningsmoment creëren zodat dit ook een gewoonte wordt.

Avatar
Omgevingsdienst Haaglanden

Medewerker bij Omgevingsdienst Haaglanden

Alles over de workshop

Deze interactieve workshop gaat in op energiegevers en -vreters, en hoe deze zich tot elkaar verhouden. Het verschil tussen energiemanagement en timemanagement wordt besproken en waarom het zo belangrijk is om hierin onderscheid te maken.  De workshop gaat dieper in op de verschillende soorten energie die je gedurende de dag aanspreekt en geeft praktische tips om hier in het dagelijks leven mee aan de slag te gaan.

Tijdens deze workshop leren deelnemers hoe ze hun energie kunnen verdelen, hoe de beste indeling van een (werk)dag eruit ziet en krijgen ze inzicht in hun persoonlijke energiemanagement.

Merk je dat je team laag in de energie zit? Wellicht komt dit doordat ze de juiste handvatten missen om hun energie gedurende de dag te balanceren. Deze workshop geeft die handvatten en draagt bovenal bij aan de bewustwording rondom verstandig omgaan met je energie. De kennis en praktische tips die in deze workshop wordt gegeven, zijn makkelijk toepasbaar op het werk én in je privéleven. Zet vandaag de eerste stap naar een energieker (werk)leven voor jouw team en meld je aan voor deze workshop. 

Iets voor jouw organisatie? Vraag een offerte aan van deze workshop.

Ontdek meer workshops