365VitaalWerken programma

Een gezond bedrijf begint met kwalitatieve communicatie rond vitaliteit. Dat regelen wij.

Ontdek het programma of plan een kennismaking

Ontdek de verschillende onderdelen

Blue Monday en vitaliteit: een kans voor HR-managers

12 jan 2024

Blue Monday, de derde maandag van januari, staat bekend als de meest depressieve dag van het jaar. Hoewel de wetenschappelijke basis ervan discutabel is, wordt het fenomeen breed gedragen in de media en erkend door velen.

 

Blue Monday: jouw kans als HR-manager  

Voor HR-managers biedt Blue Monday een unieke kans om het gesprek over vitaliteit en welzijn op gang te brengen. Door de aandacht te vestigen op Blue Monday, kun je de bewustwording rondom mentale gezondheid vergroten en vitaliteit bespreekbaar maken binnen jouw organisatie.

Vitaliteit bespreekbaar maken  

Als je een gezonde werkomgeving wilt, is praten over vitaliteit essentieel. Maak het makkelijker voor je team om hun gevoelens en uitdagingen te delen. Een open cultuur creëren is hierbij essentieel. Dit gaat niet over één nacht ijs, maar doe je door over lange periode te communiceren over belangrijke thema’s. Inhaken op relevante momenten, zoals Blue Monday, helpt hierbij.

Het belang van relevant vitaliteitsaanbod  

Zorg ervoor dat je een toegankelijk vitaliteitsaanbod hebt. Denk aan trainingen, workshops of counseling sessies die echt aansluiten bij wat je team nodig heeft. Kunnen jouw werknemers gebruik maken van een psycholoog of vertrouwenspersoon? Dan is Blue Monday een ideaal moment om dit zichtbaar te maken. Zo worden je medewerkers op een relevant moment gestimuleerd om actief aan hun gezondheid en welzijn te werken.

Aandacht voor Blue Monday op de werkvloer

Blue Monday biedt jou als HR-manager een uitstekende gelegenheid om het belang van vitaliteit en welzijn te onderstrepen. Grijp deze kans aan! Door aandacht te besteden aan Blue Monday, openheid te stimuleren en een relevant aanbod te bieden, maak je een verschil voor het welzijn van jouw organisatie. 

Weet je nog niet zeker waar je moet beginnen? 365VitaalWerken heeft ervaring in verschillende sectoren, zoals de overheid, zorg en productie. Hier lees je meer over onze aanpak.

Wil je niets meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief

Meer tips en inspiratie

Photo of smiling young colleagues sitting in office coworking using laptop computers and tablet. Looking aside.