365VitaalWerken programma

Een gezond bedrijf begint met kwalitatieve communicatie rond vitaliteit. Dat regelen wij.

Ontdek het programma of plan een kennismaking

Ontdek de verschillende onderdelen

Die fles rode wijn in het kerstpakket? Dat kan écht niet meer

22 nov 2023

Zie de maan schijnt door de bomen, Santa Claus is coming to town; de decembermaand nadert en dat betekent feestelijke tijden. Een periode van lichtjes, gezelligheid, en – niet te vergeten – de jaarlijkse kerstpakketten, kerstuitjes en nieuwjaarsborrels.

Maar laten we dit jaar die fles rode wijn in het kerstpakket en gin-tonics tijdens de nieuwjaarsborrel eens achterwege laten, en een nieuwe dimensie aan de feestelijkheden toevoegen: vitaliteit. Een écht vitale organisatie begrijpt namelijk dat deze leuke momenten zich uitstekend lenen om vitaliteit onder de aandacht te brengen. Dat betekent niet dat je tijdens de nieuwjaarsborrel alleen worteltjes als snack mag serveren, maar dat je op een originele wijze de link tussen vitaliteit en plezier weet te leggen. Zo wordt vitaliteit een intrinsiek onderdeel van de organisatiecultuur.

Waarom is dit zo belangrijk? Ten eerste trek je als organisatie een duidelijke lijn door vitaliteit het hele jaar door te integreren. Vitaliteit is namelijk geen eenmalige gebeurtenis, maar verdient de voortdurende aandacht. Ook, of juist vooral, in de decembermaand. Ten tweede mag vitaliteit ook leuk zijn! Vitaliteit betekent niet een streng dieet, intensieve bootcamps, en een wijzend vingertje. Om een vitale leefstijl vol te houden, is het juist van groot belang om het leuk te maken.

Vitaliteit tijdens feestelijke gelegenheden

De feestmaand biedt hiervoor de perfecte gelegenheid. Waarom geef je de kerstborrel geen vitale twist door ook alcoholvrije cocktails te serveren? En moeten we nu echt met z’n allen een hele avond aan tafel zitten voor een driegangendiner, of kunnen we ook een energiek kerstuitje bedenken waarbij we beweging en teambuilding bevorderen?

Een creatieve upgrade voor het kerstpakket

En het kerstpakket? Die is ook wel eens toe aan een creatieve upgrade. Verras je medewerkers met een nieuwe inhoud die in lijn is met de waarden van je organisatie. Daar hoort een fles rode wijn misschien niet meer helemaal bij. Laten we de feestmaand dit jaar eens aangrijpen om vitaliteit op een leuke en originele manier te omarmen. Vitaliteit is namelijk iets wat we niet alleen hoeven te prediken, maar ook mogen vieren. En daar mag zo af en toe best op geproost worden.

Vitaliteit vieren in 2024

Ben je benieuwd hoe 365VitaalWerken een vitaliteitsprogramma inkleedt dat ook laagdrempelig en leuk kan zijn? Neem eens een kijkje naar ons Goede Voornemens programma. Zo maak je van 2024 pas écht een vitaal jaar.

 

Anne aan het woord

Maak kennis met Anne, onze huisvitaloog die maandelijks een interessante blog deelt. Wil je altijd op de hoogte blijven van haar inzichten? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Wil je niets meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief

Meer tips en inspiratie

Photo of smiling young colleagues sitting in office coworking using laptop computers and tablet. Looking aside.