Breng vitaliteit dagelijks onder de aandacht

Quis ipsum suspendisse ultrices gravida isuscom modo viverra maecenas accumsan lacus

Bekijk ons programma Plan direct een demo

Doe je aan zittend werk? Kom van die stoel!

24 januari 2023

Banner

Doe je aan zittend werk? Kom van die stoel!

Doe je aan kantoor werk? Kom in beweging met deze 5 tips!

De gemiddelde Nederlander zit zo’n tien uur per werkdag. Langdurig zitten, oftewel lichamelijke onderbelasting, wordt aangemerkt als een arbeidsrisico. Het is namelijk gelinkt aan een grotere kans op hart- en vaatziekten, diabetes type II en kanker. Gelukkig is er een simpele en effectieve oplossing: door gedurende de dag regelmatig op te staan en te bewegen, is de kans dat je ziek wordt kleiner.

In dit artikel delen wij vijf tips om meer te bewegen gedurende je werkdag.

Introduceer weetings binnen jouw organisatie

Weeting staat voor wandelende meeting, oftewel een overleg tijdens een blokje om. Naast dat meer bewegen tijdens je werkdag sowieso gezond is, maakt wandelen een overleg productiever én creatiever.

Nog niet overtuigd van de positieve effecten van weetings? Bekijk deze korte TEDtalk directeur en bedrijfsinnovator Nilofer Merchant.

Mooi weer? Maak een lunchwandeling

Een lunchwandeling is een ideale manier om in beweging te komen, met of zonder collega’s. Als je thuiswerkt, kun je ook je dag beginnen met een stevige ochtendwandeling, zodat je lekker fris aan de slag kunt gaan.

Onderbreek zittend en staand werk

Met een zit-sta bureau kun je gemakkelijk zittend en staand werk afwisselen. Let hierbij wel op dat je niet te lang blijft staan, omdat dit ook belastend voor je lichaam kan zijn.

Als jouw kantoor geen zit-sta bureaus heeft, kun je ook zittend en staand werk afwisselen door bijvoorbeeld lopend te telefoneren. Daarnaast kun jij je leidinggevende natuurlijk vragen naar de mogelijkheden om zit-sta bureau’s te introduceren op kantoor.

Doe eens mee met een beweegschema

Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid streeft ernaar om werknemers met zittende beroepen elk half uur even te laten bewegen. Om dit gemakkelijker te maken, hebben zij een beweegschema opgesteld waarin een overzicht van oefeningen per half uur gegeven wordt.

Pak eens wat vaker een glas water

Of koffie, of thee. Vraag niet of je ook iets kunt meenemen voor collega’s, ook al is het sociaal. Zo stimuleer je ze om zelf ook te bewegen.

Meer tips en inspiratie

Banner
Banner

Download onze whitepaper over vitaliteit op de werkvloer

Wil je zelf direct aan de slag met de vitaliteit op jouw werkvloer? Download de whitepaper en ontvang 7 gouden tips om jouw werknemers betrokken te krijgen bij jouw vitaliteitsbeleid.

Download

close-link