Breng vitaliteit dagelijks onder de aandacht

Quis ipsum suspendisse ultrices gravida isuscom modo viverra maecenas accumsan lacus

Bekijk ons programma Plan direct een demo

Een goede mindset is het halve werk

29 maart 2023

Banner

Wanneer je lekker in je vel zit, kun je je taken op de werkvloer een stuk makkelijker uitvoeren en krijg je meer plezier in je werk. Geef daarom aandacht aan je mindset. Wij leggen je uit hoe je dit kunt doen op je werkplek!

 

Positieve denkwijze

Mindset staat voor je manier van denken, wat invloed heeft op je gedachten, gevoelens en gedrag. Een goede mindset draagt bij aan een goede mentale gezondheid en maakt je dus gelukkig. Dit heeft een positieve invloed op je persoonlijke ontwikkeling, het contact met mensen om je heen en het werk dat je verricht. Daarnaast geeft een goede mindset je motivatie, discipline en zin om te presteren.

Aan de slag

De belangrijkste stap naar een goede mindset is letten op je mentale gezondheid. Heb je soms last van een onoverzichtelijk gevoel in je hoofd of heb je moeite met focussen op je werk? Dan kunnen de volgende tips erg fijn zijn.

Maak een takenlijst op papier en leg deze op je bureau. Zo ben je er de hele dag bewust van wat je al hebt gedaan en wat je nog moet doen, wat rust geeft in je hoofd.

  • Er gaan geen stressvolle gedachten door je hoofd met dingen die je nog moet doen en moet onthouden.
  • Je kunt je focussen op één taak tegelijk.
  • Wanneer je klaar bent met een taak, kun je deze afvinken. Hierdoor komt dopamine vrij, wat je een voldaan gevoel geeft.

 

Pomodoro Techniek

Las regelmatig korte pauzes in zodat je je hoofd even leeg kunt maken. Hierbij kun je de Pomodoro techniek gebruiken: 25 minuten werken en 5 minuten pauze. Zet een timer op je bureau zodat je kunt zien hoelang je al bezig bent. Doe in je pauze dan even compleet iets anders dan het werk waar je mee bezig was, zodat je daarna weer met een frisse blik verder kan werken aan je taken.

  1. Eindig elke werkdag door op een post-it twee dingen op te schrijven die goed gingen en plak deze aan je computerscherm of op je bureau. Zo zie je dit wanneer je aan het werk bent en wordt je eraan herinnerd dat je goed bezig bent.
  2. Ga aan het einde van de week met je team zitten om elkaar te vertellen over de prestaties van de week. Vertel één voor één wat goed ging die week. Zo creëer je een goede sfeer in het hele team, wat een positieve invloed heeft op de mindset van jou én je collega’s.

Leer meer over de Pomodoro techniek.

Stay hydrated

Genoeg vocht binnenkrijgen is ook goed voor je lichaam en mindset. Het advies voor volwassenen is om per dag 1.5 tot 2 liter water te drinken, maar dat lukt niet iedereen. Maak water drinken dus leuk door er met je collega’s een challenge van te maken. Drink bijvoorbeeld bij elke meeting een glas water of vul je glas elk uur opnieuw.

Je kunt een vel papier op je bureau leggen en daarop bijhouden hoeveel glazen water je op een dag drinkt. Bekijk aan het einde van de dag wie de meeste glazen water heeft gedronken en de persoon die het meest heeft gedronken wint. Als je wint krijg je weer een voldaan gevoel en dat heeft weer een positieve invloed op je mindset.

Meer tips en inspiratie

Banner
Banner

Download onze whitepaper over vitaliteit op de werkvloer

Wil je zelf direct aan de slag met de vitaliteit op jouw werkvloer? Download de whitepaper en ontvang 7 gouden tips om jouw werknemers betrokken te krijgen bij jouw vitaliteitsbeleid.

Download

close-link