365VitaalWerken programma

Een gezond bedrijf begint met kwalitatieve communicatie rond vitaliteit. Dat regelen wij.

Ontdek het programma of plan een kennismaking

Ontdek de verschillende onderdelen

De MDIEU-subsidie: een kans voor duurzame inzetbaarheid binnen jouw organisatie

26 feb 2024

In de huidige arbeidsmarkt is het van cruciaal belang dat werknemers gezond en gemotiveerd blijven werken tot aan hun pensioen. Om organisaties hierin te ondersteunen, biedt de overheid de Maatwerkregeling Duurzame Inzetbaarheid & Eerder Uittreden (MDIEU). Deze subsidie is een gouden kans voor bedrijven om te investeren in het welzijn en de duurzame inzetbaarheid van hun personeel. Hieronder vind je alles wat je moet weten over de MDIEU-subsidie en hoe je deze aanvraag in z’n werk zet.

 

Wat is de MDIEU-subsidie?   

De MDIEU-subsidie is onderdeel van het Pensioenakkoord en heeft als doel de duurzame inzetbaarheid van werknemers te bevorderen. Dit omvat zowel investeringen in de gezondheid en ontwikkeling van werknemers als ondersteuning voor diegenen die vanwege de zwaarte van hun werk niet tot de pensioenleeftijd kunnen blijven werken.

Let op: er zijn nog maar twee subsidierondes beschikbaar, en de subsidie wordt toegekend volgens het ‘first come, first serve’-principe. Dit onderstreept het belang van snelle actie om deze kans niet mis te lopen.

 

 Wanneer kom je in aanmerking?   

 • Organisaties: Arbeidsorganisaties, zoals bedrijven en stichtingen.
 • Subsidiebedrag: Het minimale aan te vragen bedrag is €75.000.
 • Tijdvakken 2024: Er zijn twee aanvraagtijdvakken, van 2 april tot 26 april en van 2 september tot 27 september, met een beschikbaar budget van €100 miljoen per tijdvak.
 • Periode: de projectperiode mag uiterlijk t/m 31 december 2025 lopen.

 

Stappen voor de aanvraag   

 1. Maak een bedrijfsanalyse: Analyseer de huidige staat van duurzame inzetbaarheid binnen jouw organisatie.
 2. Stel een activiteitenplan op: Schrijf een projectplan als oplossing voor de knelpunten uit je bedrijfsanalyse.
 3. Registreer je als subsidieaanvrager: Maak een account aan in het portaal voor de subsidieaanvraag.
 4. Dien je aanvraag in: Gebruik de beschikbare formats en volg de instructies op de website van Uitvoering van Beleid. Zorg dat deze volledig is!
 5. Handel de projectadministratie: Als de subsidie is toegekend, volgen er nog een aantal stappen om de rechtmatigheid van de subsidie aan te tonen.

 

Voorbeelden van activiteiten   

Enkele activiteiten die voor subsidie in aanmerking komen, zijn:

 • Gezondheidsprogramma’s en -workshops
 • Communicatie en voorlichtingsactiviteiten
 • Opleidingen en trainingen voor persoonlijke ontwikkeling
365VitaalWerken kan een sleutelrol spelen bij de implementatie van dergelijke programma’s, van het opstellen van het activiteitenplan tot de uitvoering ervan.

 

Maatwerkregeling Duurzame Inzetbaarheid & Eerder Uittreden (MDIEU)

In de huidige arbeidsmarkt is het van cruciaal belang dat werknemers gezond en gemotiveerd blijven werken tot aan hun pensioen.

En nu? 

Hulp nodig bij het navigeren van zo’n ingewikkelde subsidieaanvraag? 365VitaalWerken biedt expertise en ondersteuning bij iedere stap. Van het initialiseren van het activiteitenplan, het in kaart brengen van de behoeften binnen jouw organisatie tot het implementeren van de gesubsidieerde activiteiten. Onze aanpak zorgt ervoor dat jouw organisatie optimaal gebruikmaakt van de subsidie voor het bevorderen van een vitale werkomgeving.

Mis deze unieke kans niet om de duurzame inzetbaarheid binnen jouw organisatie naar een hoger niveau te tillen.  Laat hieronder je gegevens achter voor meer informatie en ondersteuning bij jouw MDIEU-subsidieaanvraag.

 

 

Aan de slag met vitaliteit? Wij helpen je graag met de MDIEU subsidie

Chat

Daniel van de Meulenhof

Commercieel Directeur

Hi! Ik ben Daniel. Heb je vragen? Bel dan op +31 6 81 92 05 49 of mail naar d.vandemeulenhof@365vitaalwerken.nl.

Meer tips en inspiratie