Uitjes die niet alleen heel leuk zijn, maar ook vol beweging zitten

14 februari 2023

Banner

Sinds de komst van de televisie en daarna de mobiele telefoon, zijn we ook in onze vrije tijd steeds meer gaan zitten. Vooral in de wintermaanden zijn veel mensen in het weekend op de bank te vinden. Dat is jammer, want je mist niet alleen alle gezondheidsvoordelen van bewegen, maar ook de gezelligheid. Bewegen is namelijk heel leuk om samen te doen! Vooral met je partner, vrienden of het hele gezin.

 

VR-Games

Altijd al zombies willen schieten? Dat kan! Tijdens een VR game, wat staat voor virtual reality spel, waan je je in een videogame. Zet je VR-bril op, houd je geweer goed vast en stap in een totaal andere werkelijkheid. Door samen te werken en het hoofd koel te houden, redden jullie de wereld van afgrijselijk lot. Vooral bij pubers, die normaal gesproken niet van de bank te sleuren zijn, scoor je punten met een gave VR ervaring.

Tip! Een VR game is het leukste als je het met een groepje doet. Verzamel ongeveer zes personen en ga samen de strijd aan!

Bowling

Het is onderhand een klassieker geworden; bowlen. Het ideale aan de bowlingbaan is dat het geschikt is voor (bijna) alle leeftijden, er altijd wel eentje in de buurt te vinden is, en dat het zich uitstekend leent voor een druilerige zondagmiddag. En laten we eerlijk wezen; dat gevoel wanneer je een strike gooit? Onevenaarbaar.

Padel

De nieuwe sport is onderhand aardig ingeburgerd; padel. Deze sport, die een beetje lijkt op squash en tennis, groeit hard in Nederland. Het spel, dat je altijd met zijn vieren speelt, wordt beoefend op een speciale padelbaan. Deze is kleiner dan een tennisbaan en heeft geen muren (zoals bij squash) maar een omheining van glas en hekwerk. Het spel is vrij makkelijk aan te leren en verrast iedere keer weer. Een aanrader om een keer uit te proberen!

Doordat padel locaties als paddestoelen uit de grond springen, is er ook één bij jouw in de buurt te vinden.

Wandeltocht door een stad

Een wandeltour is een ideale manier om erop uit te gaan en een stad beter te leren kennen. Een aanrader is om juist naar de steden te gaan die je al kent. Met een wandeltour kom je namelijk altijd nieuwe dingen over jouw stad te weten. Het VVV kantoor is een goede plek om een geschikte wandeltour mét of zonder gids te vinden.

Nieuwsgierig? Ga aan de slag met de vitaliteit binnen jouw organisatie.

Image
Chat

Daniel van de Meulenhof

Commercieel Directeur

Hi! Ik ben Daniel. Heb je vragen? Bel dan op +31 6 81 92 05 49 of mail naar d.vandemeulenhof@365vitaalwerken.nl.

Meer tips en inspiratie

Banner
Banner

Download onze whitepaper over vitaliteit op de werkvloer

Wil je zelf direct aan de slag met de vitaliteit op jouw werkvloer? Download de whitepaper en ontvang 7 gouden tips om jouw werknemers betrokken te krijgen bij jouw vitaliteitsbeleid.

Download

close-link