365VitaalWerken programma

Een gezond bedrijf begint met kwalitatieve communicatie rond vitaliteit. Dat regelen wij.

Ontdek het programma of plan een kennismaking

Ontdek de verschillende onderdelen

Waarom tonen mensen geen interesse in mijn vitaliteitsinitiatieven?

31 aug 2023

Het opzetten van vitaliteitsinitiatieven is een bewonderenswaardige stap richting het bevorderen van gezondheid en welzijn onder medewerkers. Juist daarom is het vaak teleurstellend wanneer deze initiatieven op weinig interesse vanuit medewerkers kunnen rekenen. In dit artikel onderzoeken we mogelijke oorzaken en geven we tips om jouw initiatieven in de spotlights te zetten.

Gebrek aan...

Breng jij jouw initiatieven voldoende onder de aandacht? Een veelvoorkomende reden waarom werknemers niet betrokken raken bij vitaliteitsinitiatieven, is namelijk het gebrek aan effectieve promotie. Hoe kunnen mensen aansluiten bij jouw initiatieven als ze geen weet hebben van wat jij allemaal organiseert? Het is cruciaal om doeltreffende communicatiemiddelen in te zetten, zoals intranet, nieuwsbrieven, posters en persoonlijke uitnodigingen. Door je initiatieven op de juiste kanalen en op geschikte tijdstippen te promoten, vergroot je de kans dat werknemers aansluiten.

Binnen veel organisaties ligt de werkdruk enorm hoog. Vaak ervaren mensen dat ze al overladen worden met dagelijkse verplichtingen en verantwoordelijkheden. Dit kan het uitdagend maken om hun enthousiasme voor vitaliteitsinitiatieven aan te wakkeren. Het is zaak om creatieve manieren te bedenken om medewerkers te betrekken en hun interesse te wekken. Interactieve activiteiten, uitdagende doelen, beloningen en het creëren van een gevoel van gemeenschap kunnen hierbij helpen.

Soms kan het gebeuren dat jouw vitaliteitsinitiatieven niet goed aansluiten bij de doelgroep. Het kan zijn dat jouw programma niet aansluit bij hun specifieke interesses, of dat ze het idee hebben dat het niet relevant is voor hun levensstijl. Daarom is het belangrijk dat je weet wat de behoeftes zijn van jouw medewerkers. Ga daarom in gesprek en vergeet niet om je initiatieven regelmatig te evalueren.

Onduidelijke voordelen

Mensen zoeken vaak naar directe voordelen en resultaten wanneer ze beslissen deel te nemen aan een vitaliteitsinitiatief. Als de voordelen van jouw programma niet helder gecommuniceerd zijn, kan dit een reden zijn waarom mensen niet enthousiast raken. Zorg ervoor dat je de potentiële voordelen benadrukt, zoals minder stress of meer energie. Toon deelnemers wat ze kunnen bereiken door deel te nemen aan jouw initiatieven.

Door rekening te houden met deze aspecten en gerichte stappen te ondernemen om ze aan te pakken, kun je de betrokkenheid en deelname aan jouw vitaliteitsinitiatieven aanzienlijk vergroten. Ben je benieuwd hoe je jouw vitaliteitsinitiatieven altijd onder de aandacht brengt? Of wil je graag weten om welke vitaliteitsinitiatieven jouw collega’s staan te springen? Daar kunnen wij jou mee helpen! Neem vrijblijvend contact met ons op.

 

Wil je niets meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief

Meer tips en inspiratie

Photo of smiling young colleagues sitting in office coworking using laptop computers and tablet. Looking aside.