365VitaalWerken programma

Een gezond bedrijf begint met kwalitatieve communicatie rond vitaliteit. Dat regelen wij.

Ontdek het programma of plan een kennismaking

Ontdek de verschillende onderdelen

Zo laat je medewerkers zich écht gehoord voelen binnen het vitaliteitsbeleid

30 aug 2023

Stel je voor: je hebt een uitgebreid vitaliteitsbeleid ontwikkeld. Je hebt tijd, energie en middelen geïnvesteerd om een groot aanbod aan hulpmiddelen en initiatieven te creëren die bedoeld zijn om het welzijn van je medewerkers te verbeteren. Echter, tot je teleurstelling merk je dat er weinig enthousiasme is onder medewerkers voor al hetgeen je hebt opgezet. Dit is een veelvoorkomende uitdaging, maar er is een manier om het tij te keren: door medewerkers zich gehoord te laten voelen en actie te ondernemen op basis van hun feedback.

 

Laat medewerkers zich gehoord voelen

Het fundament van een succesvol vitaliteitsbeleid ligt in het begrijpen van de behoeften, interesses en zorgen van je medewerkers. Wanneer medewerkers zich gehoord voelen, neemt hun betrokkenheid toe en zullen ze eerder geneigd zijn om deel te nemen aan de initiatieven die je hebt opgezet.

Hoe bereik je dit?

Weg met de saaie en repetitieve online vragenlijsten! De manier waarop je medewerkers om hun mening vraagt, kan een groot verschil maken. Traditionele vragenlijsten kunnen snel leiden tot enquêtemoeheid. Overweeg daarom creatieve en bovenal leuke benaderingen.

Gebruik verschillende communicatiekanalen om feedback te verzamelen, zoals interne communicatietools. Bied ook een kans om niet alleen online, maar ook fysiek een mening te geven. Hierdoor krijg je een bredere betrokkenheid en kunnen medewerkers kiezen welk platform het beste bij hun voorkeur past.

Communiceer naar medewerkers hoe de vragenlijst gaat bijdragen aan hun werkgeluk. Laat ze weten hoe hun inbreng bijdraagt aan beslissingen die je maakt en deel wanneer ze de resultaten kunnen verwachten.

 

Doe wat met de resultaten!

Het verzamelen van feedback is slechts het begin. Het is van essentieel belang om daadwerkelijk actie te ondernemen op basis van de verkregen inzichten. Als medewerkers zien dat hun input wordt gewaardeerd en resulteert in concrete veranderingen, zullen ze meer vertrouwen krijgen in het vitaliteitsbeleid.

Benieuwd hoe jij die eerste stap zet met het verzamelen van input van medewerkers? En wat je vervolgens kunt doen om de resultaten niet te laten verstoffen, maar ook daadwerkelijk te implementeren binnen je organisatie? Wij vertellen je graag over onze ludieke manier om een behoeftebepaling te organiseren binnen jouw organisatie. Ook leggen wij uit hoe wij een jaarplan vitaliteit kunnen ontwikkelen én implementeren.

 

Wil je niets meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief

Meer tips en inspiratie

Photo of smiling young colleagues sitting in office coworking using laptop computers and tablet. Looking aside.